Tipsinlägg: rött ljus/cool effekt

Hej! För rättså längesedan frågade en tjej hur man gjorde det röda ljuset i kanterna på denna bilden nedanför 
Så jag tänkte ta och visa det nu :) Jag gör detta i pixlr som är gratis. Jag brukar redigera mina bilder där, det är inte lika bra som Gimp och Photoshop men det funkar ändå. Detta röda ljuset/coola effekten går säkert också att göra i Photoshop eller Gimp.

 
1. Börja med öppna bilden i Pixlr (eller annat redigeringsprogram).

2. Skapa sedan ett nytt lager genom att trycka på knappen som pilen visar på bilden ovanför. Kom ihåg att det nya lagret måste vara ovanför det som kallas bakgrund, om det nya lagret är under kommer det röda ljuset inte att synas.

3. Efter att du skapat ett nytt lager klickar du på Gradientverktyget i spalten till vänster.

4. Nästa steg är att välja färg. Du får upp rutan som visas på bilden genom att klicka på färgrutan bredvid "Gradient". Jag brukar välja röd som tonas till transparent (genomskinligt). Jag har aldrig innan testat med något annat än rött, men testa dig fram när det gäller färger. Men se till att det tonas till transparent för att få just denna effekten.

5. När du är klar med välja färg så drar du över en yta som du tycker att färgen ska täcka. Tryck Ctrl+Z om du vill gör om det eller tryck Redigera, sedan Ångra.

6. När du är nöjd, klickar du på den lilla knappen som pilen visar på bilden ovanför.

7. När du har klickat på knappen får du upp Opacitet och Metod. Klicka då på rutan bredvid Metod och bläddra ner till effekten Screen. Tryck på Screen. 

8. Du kan sedan sänka opaciteten om det blev för mycket "effekt". Om jag nu har förklarat tillräckligt bra och du har lyckats göra rätt så ska det röda ljuset/effekten se ut ungefär som på bilden.
 
Kommentera om du har någon fråga! :)

Bilder från julafton

 
Hej alla! Jag hade en jättebra julafton igår, det bästa var nog att jag fick ett 50mm objektiv till min kamera. Har verkligen viljat ha ett sånt länge. Så alla bilder (förutom de två sista) ovanför är fotade med 50mm objektivet. Hoppas ni också hade en bra julafton!